<var id="1prnh"></var>
<var id="1prnh"><video id="1prnh"></video></var>
<menuitem id="1prnh"><i id="1prnh"></i></menuitem>
<var id="1prnh"><video id="1prnh"></video></var>
<var id="1prnh"><video id="1prnh"><listing id="1prnh"></listing></video></var>
<var id="1prnh"></var>
<var id="1prnh"></var>
<var id="1prnh"><video id="1prnh"></video></var>

CNCAN 8
?Imbunatatirea capabilitatilor CNCAN in domeniul activitatilor de garantii nucleare

Scop:

Consolidarea regimului garantiilor nucleare din Romania si imbunatatirea eficientei activitatilor de inspectie si de control efectuate de catre Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN).

Context:

Incepand din data de 1 mai 2010, in Romania se aplica in totalitate prevederile Regulamentului? 302/2005/EURATOM, transmitand direct catre EURATOM rapoartele de control de garantii, si a devenit stat non-side letter din punct de vedere al elaborarii si transmiterii declaratiilor Romaniei in cadrul ?Protocolului Aditional la Acordul de garantii.

In prezent CNCAN elaboreaza ghidurile privind obligatiile micilor utilizatori de materiale nucleare pentru a asigura controlul de garantii si inventarul fizic (PIT) si stabileste o baza de date care sa permita urmarirea in timp real a miscarii materialelor nucleare si emiterea de rapoarte de garantii.

Acest sub-proiect se bazeaza pe recomandarile facute de catre AIEA in Raportul Misiunii ISSAS din 1-5 septembrie 2008 in Romania si pe prevederile regulamentului nr. 302/2005/EURATOM din 8 februarie 2005 privind implementarea sistemului de garantii nucleare EURATOM, ale recomandarii Comisiei Europene din 11 februarie 2009 privind implementarea sistemului de control si de bilant al materialelor nucleare de catre operatorii instalatiilor nucleare (identificat ca 2009/120/Euratom) si ale Recomandarii Comisiei nr. 2006/40/Euratom privind ghidurile de aplicare a regulamentului nr. 302/2005 privind sistemul de garantii Euratom.

De asemenea, CNCAN trebuie sa indeplineasca obligatiile privind transmiterea informatiilor la AIEA, in temeiul articolelor 2 si 3 din Protocolul Aditional la Acordul de garantii (INFCIRC/193) intre AIEA, Comunitatea Europeana a Energiei Atomice si statele membre care nu detin arme nucleare (NNWS).

Rezultate:

Programul isi va atinge scopul propus si va conduce in special la obtinerea urmatoarelor rezultate:?

  • Elaborarea unui ghid privind obligatiile ce revin micilor utilizatori pentru asigurarea unui control de garantii si a unui inventar fizic (PIT);
  • Instruirea personalului CNCAN implicat in controlul de garantii pentru zona de bilant material (WRMZ);
  • Elaborarea unei proceduri pentru pregatirea si transmiterea PIL si MBR pentru a se asigura ca aceste rapoarte sunt emise in conformitate cu cerintele AIEA si EURATOM;
  • Instruirea personalului CNCAN si a responsabililor micilor utilizatori in asigurarea controlului de garantii;
  • Realizarea unei baze de date functionale care sa permita verificarea in timp real a miscarilor de materiale nucleare in zona de bilant material WRMZ si generarea de rapoarte de garantii.?

?banner-norway.jpg

akb48偷拍更衣,厕所偷拍姑娘撒尿,韩国明星偷拍事件第12集,宾馆偷拍好身材,宝马会酒吧偷拍,bt 下载上海美罗城厕所偷拍,doinb女朋友被偷拍,99日本偷拍,马蓉偷拍照片,宿舍换衣偷拍全图,送外卖偷拍,87影院偷拍,豪华套房水滴偷拍?ftp,芹那偷拍照